Hoppa till innehåll

Kompletta handlingar, Blekinge studentkårs fjärde ordinarie fullmäktige 1819 / Supplementary papers, Blekinge student union fourth ordinary council 1819

  • av

= English below =

”Då sade Talmannen till dem: ’I natt kommer ni alla att överge mig. Det står skrivet: Jag ska slå herden, och fåren i hjorden ska skingras. Men när jag har uppstått, ska jag gå före er till fullmäktige.’

Vänner, hedningar. God dag till er alla.

Nio nätter står vakt mellan oss och vårt för verksamhetsårets sista ordinarie fullmäktige, och den skyldighetsemancipation som väntar i dess svall.

För att sammanfatta den skrivelse som härefter följer:

  • Mötet kommer fortfarande att ske vid samma tid och plats som tidigare angivits, dvs LÖRDAG 2019-04-27 kl 0930 i sal C216.
  • Sista anmälningsdag till mat- och tåganmälan är på SÖNDAG 2019-04-21 kl 2359, länk: form.bthstudent.se/karstyrelsen/
    • OBS! Förra gången var det flera som ”inte hann” anmäla sig på formuläret som hade varit uppe i flera veckor. Kom ihåg att ta ert ansvar att läsa och följa instruktioner. Söndag, 2019-04-21 kl 2359.
  • Handlingarna har omstrukturerats för enklare läsning. Länk till handlingarna är samma som tidigare: molnet.bthstudent.se/data/public/295142.php
    • Till följd av detta är även dagordningen uppdaterad.

Vi står nu alltså inför årets sista ordinarie fullmäktige, där fullmäktige ska överlämna verksamheten bättre än de fann den, till det kommande årets förtroendevalda. Vi ska välja en operativ styrelse med handlingskraftiga presidialer som tar ansvar för sitt arbete och organisationen de företräder. Vi ska välja noggranna revisorer, ambitiösa studentrepresentanter och fastställa det medlemsförankrade val som genomförts till fullmäktige. Detta möte blir fullmäktigeledamöterna för verksamhetsåret 18/19s arv. Var vakna och alerta, och ta den tid som krävs för att ta beslut som är bra för hela organisationen.

Från kallelsen för två veckor sedan, till dagens skrivelse, har handlingarna kompletterats med

  • Proposition- och motionssvar från Kårstyrelsen,
  • Valberedningens proposition om fastställande av val till fullmäktige,
  • En proposition från KAOS laddats upp, som hade en punkt i dagordningen och som var inskickad till mig i god tid, men som av mig glömdes laddas upp,
  • Kårstyrelsen laddade på tidigare utlyst datum upp de bilagorna som nämnts i propositionen gällande uppdateringen av stadgan och åsiktsprogrammet, se kallelse-mejlet från 2019-04-03,
  • Jag har även passat på att organisera om hela mappen. Jag testar ett nytt sätt denna gången. Ge gärna feedback om ni tyckte detta var ett bättre/enklare/mer intuitivt sätt att organisera handlingarna på.

Tyvärr har det åter igen varit dåligt med verksamhetsrapporter, då vi saknar rapporter från nästan halva organisationen. Jag vill se verksamhetsrapporter från alla organ som missat dagens deadline, innan mötet nästa vecka. Bra jobbat alla ni som tagit ert ansvar och skickat in i tid.

Gällande den ekonomiska rapporten, har jag lyckats vara fortsatt otydlig i min kommunikation till ekonomichefen och tyvärr har vi inte en helhetsbild över ekonomin det senaste året denna gången heller, utan en sammanställning över ekonomin sedan föregående fullmäktige, likt organens verksamhetsrapporter. Efter överläggning med ekonomichefen idag kommer de ekonomiska rapporterna under nästkommande år och framöver vara en helhetsbild istället.

Glöm inte anmäla er till maten senast söndag 2019-04-21 kl 2359. Om du är fullmäktigeledamot och har skäligt förhinder till mötet, måste detta anmälas senast fredag 2019-04-26 kl 1200.

Det är ganska mycket handlingar till detta möte. Planera in en timme eller två en kväll (kanske tillsammans med några vänner i fullmäktige, över en bit mat och ett glas vin?!) och gå genom alla handlingarna en efter en.

Frukost serveras från klockan 09. Dyk upp och ha trevligt. Se till att sova gott natten innan. Passa på att spralla loss denna långhelg istället.

Glad påsk!
Albin Nilsson,
Talman

”Medan de åt tog Talmannen ett bröd, tackade Kårordförande, bröt det och gav åt ledamöterna och sade: ’Tag och ät. Detta är min kropp.’ Och han tog en bägare, tackade Kårordförande och gav åt dem och sade: ’Drick av den alla. Detta är mitt blod, förbundsblodet, som blir utgjutet för många till syndernas förlåtelse. Jag säger er: Från denna stund ska jag inte dricka av vinstockens frukt förrän den dag jag dricker det på nytt med er på Villan.’

===================================================

Hello friends!

The fourth ordinary student union council will, as previously summoned, take place on 2019-04-27 at 0930hrs in C216 on Campus Gräsvik.

The updated papers can be found on molnet.bthstudent.se/data/public/295142.php?lang=en.

Last day for signing up to get free lunch or fika is on Sunday 2019-04-21 at 2359hrs. Link: form.bthstudent.se/karstyrelsen/

Happy holidays!
Albin Nilsson
Mr. Speaker.


Med vänliga hälsningar / Kind regards
Albin Nilsson,
———————————————–
Talman / Speaker of the Council
Blekinge Studentkår / Blekinge Student Union
Operibus Anteire
———————————————–
talman@bthstudent.se
+46734412901

ugglan

sv_SESwedish